donderdag 21 februari 2013

ANTI-VIRUS

Anti-Virus

Waarom zou ik investeren in anti-virus als die toch gewoon veel doorlaat?

Deze vraag zat me dwars toen ik de software van AVG niet gratis was. Ik maakte een aantal jaren geleden gebruik van de AVG Free Download voor het beschermen van mijn computer. Malware verwijderen met gratis anti-virus software is toch altijd het beste. Ik ben ten slotte een zuinige Hollander. Waarom zou ik investeren in anti-virus, zeker als deze niet voldoet.

Ik ben natuurlijk niet de enige die zo denkt. De meeste mensen maken gebruik van gratis anti-virus voor het verwijderen van Spyware en andere rommel. Dit is in feite niet zo goed voor de anti-virus ontwikkelaars. Het kost deze bedrijven veel geld om deze software te maken en constant te voorzien van nieuwe virus signatures updates. Dit is dan ook het probleem. Er wordt gewoon enorm veel malware gemaakt en elke nieuwe variant moet kunnen worden herkend. Hiervoor wordt een signature ofwel handtekening voor gemaakt, zodat de anti-virus programma de nieuwe malware variant kan herkennen en van de computer kan verwijderen. Dit kost geld en tijd om de nieuwe signatures constant toe te voegen bij jouw gratis anti-virus software. Het is eigenlijk heel terecht dat een anti-virus software ontwikkelaar hiervoor geld vraagt aan ons. Iedereen zou in feite moeten investeren in een goed anti-virus programma om zo een steentje bij te dragen bij de strijd tegen de cyber-criminaliteit. Doordat er meer geld bij deze ontwikkelaars komt, kunnen deze ook betere anti-virus software ontwikkelen.

Beste Anti-Virus software? 

Nou de vraag is welke ik dan zou pakken. Als zuinige Nederlander heb ik dat eens goed bekeken. Het moet een programma zijn die het liefst zo veel mogelijk kan doen voor mij computer. Dit wil zeggen, niet alleen maar een anti-virus programma voor de beveiliging, maar in feite een volledige gereedschapskist voor het beheren, onderhouden en versnellen van mijn computer. Ik heb er een aantal gevonden, maar de Advanced System Optimizer is een aanrader, met maar liefst 20 gereedschappen waaronder antivirus en anti-spyware functionaliteit. De Advanced System Optimizer is ontwikkeld door een Gold Microsoft Vendor. Nou, wil je een traditioneel anti-virus A-merk, dan bij je bij Bitdefender aan het goede adres. Bitdefender Total Security bevat ook veel handige gereedschappen voor het onderhouden, beveiligen en optimaliseren van de computer. De System Mechanic is ook een zeer goede keuze, maar niet in het Nederlands beschikbaar: System Mechanic. Door het aankopen van deze software investeer je niet alleen maar in de veiligheid maar ook in de levensduur van je computer. Je krijgt het meeste voor je geld wanneer je meteen een hele hoop nuttige gereedschappen erbij krijgt, dan dat je alleen betaald voor alleen maar een anti-virus programma. Het zijn echte complete krachtpatsers.

Bron:Geen opmerkingen:

Een reactie posten