maandag 10 september 2012

pst bestand

Wat is een PST Bestand?


Op verzoek geef ik hierbij een bondige, hopelijk eenvoudige maar exacte definitie van een PST bestand. Een PST bestand is een bestandsformaat van Microsoft voor Office Outlook. Dit database bestandsformaat wordt gebruikt in o.a. Microsoft Office Outlook 2002, 2003, 2007. Een PST bestand bevat alle gegevens m.b.t. de Outlook berichten, de agenda en de contacten. Een PST bestand kan men herkennen aan de bestandsextensie ¨.pst¨. De letters ¨PST¨ staan voor Personal Storage Table. 


Het verschil tussen een PST bestand & .PST & scanpst.exe?

De reden waarom .PST en PST bestand tot verwarring leiden komt doordat o.a. de Inbox Repair Tool  op een bijna gelijknamige wijze wordt weergegeven: scanpst.exe. Het verschil is natuurlijk eenvoudig te herkennen voor een ervaren gebruiker. Scanpst exe is een bestand met een andere bestand extensie: .EXE. Dit staat voor een executable die als doel heeft een programma op te starten, in dit geval de Inbox Repair Tool van Microsoft. Dit programma van Microsoft kan PST bestanden herstellen. Het is een PST Repair tool. Dit heeft niks te maken met de algemene .pst bestandsextensie, maar alles met het feit dat de Inbox Repair Tool alle specifieke .PST bestanden kan terugvinden en terughalen. 

Wat hebben we nu geleerd?

In de eerste plaats, .pst is een bestandsextensie dat staat voor een database bestandsformaat voor Microsoft Office Outlook. Deze hebben specifieke namen, b.v. xxxxx.pst & yyyyy.pst . Scanpst.exe is een uitvoerende programma dat de Inbox (Outlook) Repair tool zal opstarten. Deze reparatie tool kan .PST bestanden opzoeken en herstellen. 

Gerelateerd artikel: 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten